Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Ispis članka: Karlovačkim vatrogascima darovano štene: Gdje je stao Rex, nastavit će Foxy - Novi List

NoviList.hr

Karlovačkim vatrogascima darovano štene: Gdje je stao Rex, nastavit će Foxy

Potražni psi

9. kolovoz 2019 19:35

Napisao: Portal Novilist.hr

Foto DVD Karlovac

Karlovački vatrogasci nedavno su izgubili potražnog psa Rexa, koji je podlegao ozljedama, koje su mu nanijeli provalnici. Rexova pogibija pogodila je mnoge u Hrvatskoj. Oibtelj Vidović s područja Pokupskog javila se vatrogascima i ponudila štene.

- Na Facebooku mi je netko napisao kako želi da se Rex brzo oporavi i da jednog dana spasi upravo one koji su ga ozlijedili. Upravo to mi je olakšalo odluku da krenemo ispočetka s novim psom i mislim da je to jedini ispravan način, rekao je za 24 sata Dejan Ranitović, vatrogasac DVD-a Karlovac.

On je s Rexom trenirao kako bi postao licencirani potražni pas i sudjelovao u akcijama potrage za ljudima. Krajem srpnja, dok je bio u dvorištu, Rexa je napao provalnik i izudarao metalnom palicom po glavi. Provalnik još nije nađen, a Rexa se liječilo infuzijom i teškim lijekovima. Nakratko je uspio ustati, čak i šetati. No, nažalost 4. kolovoza doživio je moždani udar i umro.

Gdje je stao Rex, sad bi trebala nastaviti Foxy, kujica belgijskog ovčara, koju je karlovačkim vatrogascima darovala obitelj Vidović.

- Gledali smo njezine osobine te jako dobro reagira na zvukove i lopticu. Ima jako dobre predispozicije postati dobar potražni pas. Osim toga, ovo je dobra prilika za cijelu obitelj, da se trgnemo i dobijemo jednu novu snagu, rekao je Dejan Ranitović.

Foxy se dobro snašla u novom domu. Čipirana je, dobila je cjepiva i morat će biti u karanteni najmanje dva tjedna.

- Ona puca samopouzdanjem i ima odličan nagon, ispričao je za 24 sata vatrogasac Dejan Ranitović.

Policija i dalje nastavlja istragu napada na Rexa.

67948031_2361311427292812_2811823111966556160_o