Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Ispis članka: Hrvatski studentski zbor: 'Studenti i sveučilišta nisu protivnici nego partneri' - Novi List

NoviList.hr

Hrvatski studentski zbor: 'Studenti i sveučilišta nisu protivnici nego partneri'

O povlačenju tužbe

14. prosinac 2017 00:10

Napisao: HINA

Nije uobičajena, a svakako nije niti pozitivna praksa da jedna visokoobrazovna institucija tuži studenta, poručuje Zbor

NL arhiva

ZAGREB Hrvatski studentski zbor pozdravio je napore Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu koji su rezultirali odlukom toga sveučilišta o povlačenju tužbe protiv studenta Luke Kovača i poručio da studenti i sveučilišta jesu i trebaju biti partneri.  

Hrvatski studentski zbor je ocijenio da je ta tužba nanijela više štete ugledu Sveučilišta u Zagrebu nego što bi mogao bilo koji student svojom izjavom, ali je i na studentske predstavnike apelirao da imaju na umu da njihove izjave u javnosti mogu imati posljedice za matično visoko učilište i za studente.

Nije uobičajena, a svakako nije niti pozitivna praksa da jedna visokoobrazovna institucija tuži studenta, poručuje Zbor.

»Kao predstavničkom tijelu studenata neprihvatljivo nam je uopće razmišljati da su studenti i visoka učilišta na suprotnim stranama. Studenti i visoka učilišta jesu i trebaju biti partneri u građenju novih i boljih studijskih programa, u unaprijeđivanju sustava visokog obrazovanja, u poticanju znanstvene izvrsnosti i motiviranju studenata da stječu znanja i praktične vještine potrebne na tržištu rada,« ističe se među ostalim.

»Imajući na umu sve navedeno, apeliramo i na studente i studentske predstavnike da prilikom obnašanja svojih dužnosti te davanja izjava u javnosti imaju na umu posljedice koje to može imati i za matično visoko učilište i za studente općenito. Ne zaboravimo da naša sloboda prestaje tamo gdje počinje pravo drugoga,« stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Stjepan Ćurčić.