Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Odgovor borcima za ljudska prava

SPRIJEČENA U BIJEGU? Emirati kažu da šeika Latifa živi u Dubaiju sa svojom obitelji

Screenshot
Autor:
Objavljeno: 24. prosinac 2018. u 17:58 2018-12-24T17:58:39+01:00

Borci za ljudska prava pozvali su UAE da razjasne gdje se nalazi i u kojem je stanju šeika Latifa, nakon što su međunarodni mediji prenijeli vijest da je prisilno vraćena pošto je pokušala pobjeći iz države

DUBAI Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) u ponedjeljak su izjavili da princeza Latifa bint Mohammed al-Maktoum, kći vladara Dubaija, živi kod kuće sa svojom obitelji.

Borci za ljudska prava pozvali su UAE da razjasne gdje se nalazi i u kojem je stanju šeika Latifa, nakon što su međunarodni mediji prenijeli vijest da je prisilno vraćena pošto je pokušala pobjeći iz države.

»Mary Robinson, bivša visoka povjerenica UN-a za ljudska prava i bivša predsjednica Irske, na zahtjev obitelji se 15. prosinca sastala s šeikom Latifom u Dubaiju«, izjavili su iz ministarstva vanjskih poslova UAE-a.

»Fotografirane su tijekom popodneva kojeg su provele zajedno te su fotografije objavljene uz njihov pristanak. Tijekom svog posjeta Dubaiju, Mary Robinson se uvjerila da šeika Latifa dobiva svu potrebnu njegu i podršku.«

»Službeno priopćenje opovrgava lažne navode te pruža dokaze da je šeika Latifa kod kuće i da živi sa svojom obitelji u Dubaiju«, naveli su iz ministarstva.

Iz ministarstva su također izjavili kako su priopćenje ustupili na uvid Uredu visokog povjerenika za ljudska prava u Ujedinjenim narodima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.