Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
13. studenoga 2019.
Američki multimilijarder

Jedan na sve: George Soros napao Trumpa, mafijašku Rusiju, Facebook, Google i bitcoin

foto Reuters
foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. siječanj 2018. u 11:40 2018-01-26T11:40:07+01:00

Američki multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je u četvrtak u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu vladu, društvene mreže, bitcoin.

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, "opasnost po svijet".

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putin, "mafijašku državu", u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.

Pred prisutnima zaokupljenima prenošenjem njegovih riječi po društvenim mrežama, George Soros napao je i divove Interneta Facebook i Google.

Opisao ih je kao "stalno sve moćnije monopoliste" koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s "autoritarnim režimima" radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti ni Aldous Huxley ili George Orwell u svojim romanima "Vrli novi svijet" i "1984.".

"Davos je dobro mjesto za objavu da su njihovi dani odbrojani", rekao je on dok su divovi Interneta ondje poslali armadu predstavnika.

Na upit o bitcoinu  rekao je "to nije valuta" komentirajući da je njezin čest rast "tipičan mjehur od sapuna". Ne vjeruje, međutim, u "strmoglavi pad" bitcoina, prije u postupni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.