Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Konačni obračun

Irak u pustinji pokrenuo posljednju ofenzivu protiv IS-a

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2017. u 9:55 2017-11-23T09:55:59+01:00

Irački premijer Haider al-Abadi rekao je u utorak da je Islamska država poražena iz vojne perspektive ali da će proglasiti konačnu pobjedu nakon što IS-ovi vojnici budu iskorijenjeni iz pustinje

Irak je u četvrtak u zapadnoj pustinji pokrenuo posljednju vojnu operaciju radi uklanjanja zadnjih uporišta džihadista Islamske države u zemlji.

»Vojska, savezna policija i paravojne snage Hašd al-Šaabija počele su jutros veliku operaciju čišćenja pustinjskog područja Al-Džazire koje se proteže na pokrajine Salahedin, Niniv i Al-Anbar«, izjavio je u priopćenju general Abdelamir Jaralah, šef operacija Združenog operativnog zapovjedništva.

Irački premijer Haider al-Abadi rekao je u utorak da je Islamska država poražena iz vojne perspektive ali da će proglasiti konačnu pobjedu nakon što IS-ovi vojnici budu iskorijenjeni iz pustinje.

Iračke snage su prošli petak zauzele pogranični grad Ravu, posljednji preostali grad pod kontrolom Islamske države, ukazujući na krah »kalifata« proglašenog nakon IS-ova zauzimanja većine sjevernog i zapadnog Iraka 2014.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.