Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Pojas Gaze

Dva palestinska tinejdžera ubijena u izraelskom napadu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 18. veljača 2018. u 9:59 2018-02-18T09:59:34+01:00

Dvojica palestinskih tinejdžera ubijena su u izraelskom napadu u Pojasu Gaze, rekli su palestinski dužnosnici u nedjelju, u jednom od najvećih razbuktavanja prekograničnih sukoba nakon rata 2014. između Hamasa i Izraela.

Izraelska vojska rekla je da je pogodila 18 ciljeva u Pojasu Gaze u noći na nedjelju i u nedjelju ujutro nakon što su četvorica izraelskih vojnika ranjena u eksploziji na granici s palestinskom enklavom.

Izraelski zrakoplovi i tenk ciljali su mjesta uključujući i Hamasove pogone za proizvodnju oružja te objekte za obuku, rekla je vojska.

Dvojica tinejdžera u dobi 17 godina ubijena su u vojnim napadima, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva koje vodi Hamas.

Napad je slijedio nakon što su četvorica vojnika ranjena, dvojica od njih teško, pri detonaciji improvizirane eksplozivne naprave u subotu na južnoj granici Pojasa Gaze.
Hamas nije preuzeo odgovornost za detonaciju eksplozivne naprave.

Napetosti između Palestinaca i Izraelaca pojačale su se od prosinca, kad je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.