Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
13. studenoga 2019.
Eurofighteri

Dva borbena zrakoplova se sudarila iznad Njemačke, jedan pilot poginuo

Foto Screenshot Twitter Ostseewelle HITRADIO
Foto Screenshot Twitter Ostseewelle HITRADIO
Autor: ,
Objavljeno: 24. lipanj 2019. u 15:17 2019-06-24T15:17:00+02:00

Jedan je pilot pronađen živ, a policija Neubrandenburga objavila je da su dijelovi tijela pronađeni u bilizini Silza. Još nije poznato je li riječ o posmrtnim ostacima drugog pilota

Jedan pilot je poginuo, a drugi se uspio spasiti nakon sudara vojnih zrakoplova 'Eurofighter' u zraku na sjeveroistoku Njemačke, izvijestila je njemačka policija, prenosi Hina.

Zrakoplovi su pripadali njemačkim oružanim snagama, a sudarili su se nedaleko od vojne baze Laage u njemačkoj njemačkoj državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje.

Ministarstvo obrane objavilo je da su dva zrakoplova sudjelovala u zračnim manevrima u regiji meklenburškoga jezerskoga platoa kad se sudar dogodio.

Pilot trećeg aviona 'Eurofighter' koji je također sudjelovao u manevrima vidio je izdaleka kako dva padobrana padaju na zemlju prije nego što je prijavio incident oko 14 sati popodne.

Avioni su pali na udaljenosti od 10 kilometara jedan od drugoga. Oba pilota su se uspjela katapultirati.

Jedan je poginuo, a drugi je pao u krošnju drveta, i spasilačka ekipa ga pokušava sigurno spustitii, objavio je radio Ostseewelle.

Riječ je o njemačkim borbenim avionima, a informaciju je, prenosi Bild, potvrdio njemački ministar unutarnjih poslova.

Jedan je pilot pronađen živ, izvijestilo je njemačko Ministarstvo obrane. Visio je u krošnji, bez značajnijih ozljeda.

Dva sata nakon nesreće policija Neubrandenburga objavila je da su dijelovi tijela pronađeni u bilizini Silza.

MDF63184

Prema informacijama Bilda, dva borbena zrakoplova sudarila su se u zraku u blizini Plau am See. Zatim su se zabili u šumsko područje i izazvali šumske požare. Helikopteri, civilni i vojni, su na putu do mjesta nesreće ili već na licu mjesta.

Prema priopćenju glasnogovornika ministarstva, jedan od zrakoplova srušio se u blizini sela Jabel u šumi. Drugi se zrakoplov srušio južno od Nossentinera na rubu šume. Dva mjesta su udaljena desetak kilometara.

Oba zrakoplova pripadala su zrakoplovnoj eskadrili 73 'Steinhoff', koja je smještena u Laageu pokraj Rostocka. Ministar unutarnjih poslova Lorenz Caffier (CDU) odletjet će na mjesto nesreće kako bi se upoznao sa situacijom, kako je rekao njegov glasnogovornik.

MDF63229

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.