Prijem

Obersnelovo obećanje Esulima: U Rijeci će biti postavljeno još tridesetak dvojezičnih ploča

Biljana Savić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA – Gradonačelnik Vojko Obersnel ugostio je članove Društva za riječke studije iz Rima, Società di studi Fiumani Roma, predsjednika Giovannija Stellija, njegovog zamjenika Roberta Serdoza i generalnog tajnika Društva Marina Micicha, kao i Guida Brazzodura i Lauru Calci iz padovanske Udruge Talijana Fiumana u svijetu.


Prijemu su nazočili i generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri te predsjednica i predsjednik Izvršnog odbora Zajednice Talijana u Rijeci Melita Sciucca i Moreno Vrancich.


Izrazivši zadovoljstvo što se nastavlja ova dugogodišnja tradicija u vrijeme obilježavanja sv. Vida, Obersnel je istaknuo da je protekla godina obilježena pripremama za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine i zahvalio se na doprinosu koji su esuli su dali projektu, posebice pri postavljanju ploča s nekadašnjim natpisima riječkih ulica i trgova u centru grada.




– Uz sadašnje četiri, do kraja ove godine će biti postavljeno još tridesetak ploča u užem središtu grada, najavio je Obersnel.


Giovanni Stelli istaknuo je da riječki projekt doprinosi europskom duhu zajedništva u pluralizmu, multikulturalnosti i multireligioznosti i da je u skladu s poviješću Rijeke kao kozmopolitskog i otvorenog grada. Stelli je pozdravio imenovanje trga Riccarda Zanelle.