Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Izbori

Komadina i Filipović zadovoljni rezultatom SDP-a: 'Veseli da krajnja desnica ne prolazi u Rijeci'

Komadina i Filipović zadovoljni rezultatom SDP-a: 'Veseli da krajnja desnica ne prolazi u Rijeci'
Komadina i Filipović zadovoljni rezultatom SDP-a: 'Veseli da krajnja desnica ne prolazi u Rijeci'
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2019. u 10:22 2019-05-28T10:22:00+02:00

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina i predsjednik riječkog SDP-a Marko Filipović zahvalili su svim građanima koji su izašli na europske izbore, a posebno onima koji su podržali SDP i omogućili da ta stranka ostvari najbolje rezultate na razini velikih gradova i županija u Hrvatskoj. 

- Čestitam svim izabranim zastupnicima u Europski parlament i nadam se da će zastupati interese hrvatskih birača. Siguran sam da će to raditi naša četiri zastupnika, a posebno Romana Jerković koja je prva Riječanka u Europskom parlamentu i to će biti i u godini kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture. Treba se osvrnuti i na mali odaziv od 30-ak posto. U demokraciji je i neizbor izbor, ali sve političke stranke moraju se zamisliti zbog toga. Na razini EU-a izlaznost je preko 50 posto i zaustavljen je negativan trend, izjavio je Filipović. On se osvrnuo na izbore u Rijeci.

- SDP je pobjednik i to je najbolji rezultat u Hrvatskoj. Broj preferencijalnih glasova je također dobar i očito je prepoznat rad naših dosadašnjih zastupnika Biljane Borzan i Tonina Picule.. što se tiče HDZ-a u Rijeci, nisu prošli nikada gore. Očito je da se glas iz dvorane Dinko Lukarić nije čuo i da je ostao samo u dvorani, a Bella Ciao iz HKD-a se čula puno dalje, naglasio je Filipović. On se osvrnuo i na rezultat Milana Bandića i Hrvoja Burića, komentiravši da je njihov broj glasova u promilima.

- Rijeka je glasovala drugačije od Hrvatske i veseli nas da krajnja desnica ovdje nije ostvarila rezultat kao u ostatku države. Što se tiče Mislava Kolakušića, očito je da su njegove poruke pale na plodno tlo grada koji je transparentan. Po mjesnim odborima ostvarili smo očekivane rezultate, a izgubili smo u zatvoru jer tamo prolazimo tradicionalno slabije, kazao je Filipović.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina naglasio je da su građani prepoznali da je socijaldemokracija potrebna Hrvatskoj kao brana od desnih stranaka.

- Riskirali smo samostalnim izlaskom, a imali smo i malo sreće. Koja prati hrabre. kada se glave slože, očito je da se može i sada je naša odgovornost na okupljanju stranaka ljevice, a isto to vrijedi i za stranke centra koje moraju prepoznati političke trendove. Građani su još jednom pokazali zrelost jer su glasovali za ljevicu koja je brana desnici, ocijenio je Komadina. Osvrnuo se i na dolazeće predsjedničke izbore, ali nije htio komentirati moguću kandidaturu Zorana Milanovića niti nilo koje drugo ime.

- O pojedincima ne bih, ali možda su predizbori dobra ideja jer će omogućiti građanima odlučivanje o našem kandidatu, a ja se nadam da će to biti i kandidat centra. Građanima treba ponuditi maksimalan izbor, ali za to je potrebno da čelnici stranaka preuzmu odgovornost i prevladaju ego, zaključio je Komadina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.