Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Razmjena iskustava

CIVINET FORUM Rijeka pokazala energetski učinkovita vozila Čistoće i električni automobil

Sedamdesetak sudionika iz četiriju zemalja  na Građevinskom fakultetu / Snimio Ivica TOMIĆ
Sedamdesetak sudionika iz četiriju zemalja na Građevinskom fakultetu / Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2017. u 9:18 2017-06-10T09:18:00+02:00

Rijeka od prošle do 2020. godine koordinira Civinet mrežom za ovaj dio Europe

RIJEKA  Sedamdesetak sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske okupili su se na drugom izdanju Civinet Foruma, posvećenom 11. Globalnom cilju održivog razvoja: održivi gradovi i zajednice, održanom na Građevinskom fakultetu u Rijeci.

Uz predstavnike gradova i općina na Civinet Forumu sudjelovali su djelatnici komunalnih poduzeća, instituta, fakulteta te nevladinog sektora.

– Svim gradovima, bez obzira na veličinu, zajednički su prometni problemi, a te je probleme potrebno rješavati na sustavan način. Razmjena iskustava o održivoj mobilnosi u urbanim sredinama itekako je potrebna i korisna, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pozdravljajući sudionike skupa. Grad Rijeka prošle je godine preuzeo koordinaciju Civinet mrežom i činit će to sve do 2020. godine, a u ime Grada, glavni koordinator Civineta je pročelnik gradskog Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca.

Riječki Civinet Forum ponudio je prezentacije o događanjima u proteklih godinu dana, koja su bila usmjerena na razmatranje značaja planova održive urbane mobilnosti, kao sastavnom dijelu intergriranog planiranja, kojim se povezuje održivo urbano planiranje s održivom urbanom mobilnosti.

U tom smislu iz riječke Gradske uprave predstavili su primjere primjene energetski učinkovitih vozila KD Čistoća, kao i poduzetnički projekt elektrifikacije automobila. Sudionici Civinet Foruma imali su priliku obići Gradski i Lučki kontrolni centar, gdje su se upoznali s načinima upravljanja prometom na gradskim prometnicama te na moru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.