Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
24. siječnja 2020.
Sretan kraj

Vodostaj u rijeci Vrljici se popravlja, vodoopskrba Imotskog nije ugrožena

Vodostaj u rijeci Vrljici se popravlja, vodoopskrba Imotskog nije ugrožena
Vodostaj u rijeci Vrljici se popravlja, vodoopskrba Imotskog nije ugrožena
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2018. u 18:34 2018-09-08T18:34:44+02:00

Vodostaj na rijeci Vrljici, koji je nakon sinoćnjeg potresa na imotskom području, u subotu ujutro na nekim mjestima opao i do jednog metra, u poslijepodnvenim se satima se počeo popravljati i trenutačno nije ugrožena vodoopskrba Imotskog iz glavnog izvorišta Opačac, doznaje se u subotu u poslijepodne od gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića.
»Tijekom dana vodostaj u glavnom izvorištu Opačac je porastao za desetak centimetara što znači da se vodostaj rijeke Vrljike popravlja i po prvim informacijama nije ugrožen riblji fond i biljni svijet u toj rijeci«, rekao je Budalić za Hinu.

Istaknuo je kako su dio Vrljike, na kojem je opao vodostaj, u poslijpodnevnim satima posjetili stručnjaci iz Hrvatskih voda zaduženi za biljni i životinjski svijet rijeka te stručnjaci koji brinu o zaštiti okoliša.
»Očekujemo kako ćemo u večeras (subota) imati i informacije o njihovim stručnim saznanjima u vezi novonastale situacije na rijeci«, kazao je Budalić.
Podsjetio je kako su i ranijih godina, nakon potresa, zabilježene slične pojave. »U takvim slučajevima smanji se kapacitet izbacivanja vode iz njihovih (riječnih) vrela«, rekao je Budalić.
U svibnju 2004., Vrljika se nakon potresa na nekoliko sati 'povukla' u utrobu zemlje, ali se ubrzo i 'vratila'.
Jak potres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja zabilježen je u petak oko 22, 35 sati, u Hrvatskoj se osjetio u širem području od Sinja do Makarske. Magnituda mu je iznosila je 3,7 stupnja prema Richteru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.