Incident u Supetru

UHIĆENO PET OSOBA Pripadnici Torcide u supetarskoj ulici izvrijeđali Janicu Kostelić

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini,« kazala je Janica Kostelić



SUPETAR Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.


Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu.


Navijači Hajduka sramotnim su uvredama dočekali Janicu koju su optužili da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i što se ne provodi Zakon o sportu.




»Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini,« kazala je Janica Kostelić.


Vlada Republike Hrvatske osudila je sramotne uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić od skupine navijača.


»Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti,« stoji u priopćenje Vlada Republike Hrvatske.



Splitska policija uhitila je u subotu navečer pet osoba iz skupine koja je u subotu u Supetru vrijeđala hrvatsku skijašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić te nad njima provodi kriminalističko istraživanje.


Prema priopćenju splitske policije, više osoba narušavalo je javni red i mir na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, a cijeli slučaj im je prijavila 35-godišnjakinja koju su vrijeđali.


Policija u priopćenju dodaje da je uhićeno pet osoba iz skupine koja je oko 18 sati narušavala javni red i mir te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.


Iako se pojedinosti ne navode, doznaje se da se incident dogodio nakon što je trajekt iz Splita pristao u Supetar na Braču. U tom se trenutku na obali nalazilo nekoliko osoba koje su pjevale i dovikivale uvredljive riječi Janici Kostelić. koja je potom cijeli slučaj prijavila policiji.


Janica Kostelić doputovala je na Brač kako bi prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, no nakon incidenta napustila je Brač i uputila se prema Zagrebu.


Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić u priopćenju je osudila i Vlada Republike Hrvatske, istaknuvši kako su one »izraz nepoštivanja i prema njezinim športskim uspjesima, ali i njezinoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u upostavi pozitivnih trendova u hrvatskom športu«.


Podsjetimo, prije tri dana u Bolu je napadnut i Zdravko Mamić. Napadač ga je s leđa udario u glavu i bacio u more. Mladić je priveden, a nakon saslušanja na splitskom Prekršajnom sudu pušten je na slobodu, a izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja Dinamovom savjetniku na udaljenost manju od 20 metara.


Policija je sudu zatražila istražni zatvor od 30 dana, a odluku o tome sud će donijeti u roku od 30 dana.