Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Hoteli otvoreni

U Istri za blagdane odmara preko dvadeset tisuća gostiju

Ilustracija M. Aničić
Ilustracija M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 26. prosinac 2017. u 12:39 2017-12-26T12:39:37+01:00

Za Božićne i novogodišnje blagdane u Istri će boraviti oko dvadeset tisuća gostiju koji bi trebali ostvariti sedamdesetak tisuća noćenja, doznaje se u utorak u Turističkoj zajednici Istarske županije.

Većina istarskih hotela je otvorena za božićne i novogodišnje blagdane a gosti su, osim u hotelima, smješteni i u ruralnim kućama za odmor te nešto manje u privatnom smještaju. Tradicionalno najviše gostiju je iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije.

I ove se godine najviše bukiraju četverodnevni ili petodnevni aranžmani. Hotelske kuće pripremile su poseban blagdanski program, a za Silvestrovo i doček Nove godine uz svečane večere, bit će organiziran i raznovrstan glazbeni program.

Prema podacima istarskih hotelijera, većina hotela već je popunjena, a premda su rezervacije dobre i za božićne blagdane, ipak je najveće zanimanje za novogodišnje aranžmane čije se cijena kreće od 200 do 500 eura po osobi.

Za novogodišnje blagdane se mnogi gosti očekuju i u istarskim hostelima a riječ je pretežito o mlađim turistima, koji će Novu godinu dočekati na trgovima istarskih gradova, gdje se nudi bogat zabavni program. Doček Nove 2018. na gradskom trgu bit će u Puli gdje će goste zabavljati Prljavo kazalište, Poreču gdje će nastupiti Parni Valjak, Umagu gdje se doček održava kao dio manifestacije »Umagični blagdani» te u Rovinju gdje će goste zabavljati svjetski poznati bend The Gipsy Kings.

»U Novu godinu, Rovinj ulazi s internacionalnim zvijezdama, The Gipsy Kings, poznatim po svom atraktivnom glazbenom repertoaru. Vjerujemo da će svjetski poznata grupa svojom glazbom pridonijeti odličnom raspoloženju kako domaćih, tako i velikog broja stranih gostiju koji će novogodišnje blagdane dočekati u našem gradu«, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze