Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
17. siječnja 2020.
Ususret Danu antifašističke borbe

Predsjednica primila izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2018. u 17:38 2018-06-20T17:38:59+02:00

Predsjednica Republike ponovila je svoju ocjenu da treba što više umanjiti podjele oko povijesnih pitanja u hrvatskoj javnosti. Isto tako, izrazila je uvjerenje kako je besmisleno stvaranje umjetnih sukoba između onih koji su »za« antifašistički borbu i onih koji su »za« Domovinski rat, jer jedno s drugim nije u suprotnosti te izrazila nadu kako će i Domovinski rat naći više prostora u školskim udžbenicima

ZAGREB U povodu Dana antifašističke borbe, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH), priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.

Zahvalivši na prijamu, izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca upoznalo je Predsjednicu Republike s radom Saveza, izrazivši očekivanje za većom potporom državnih institucija.

Ujedno je, kako se navodi u priopćenju, izrazilo svoje nezadovoljstvo revizionističkim tendencijama u hrvatskom društvu vezanim za antifašističku borbu.

Smatraju da je uzrok tomu, uz ostalo, u činjenici što su mladi naraštaji premalo upoznati s povijesnim karakterom i značenjem antifašističke borbe, izrazivši očekivanje da će u predstojećoj obrazovnoj reformi u udžbenicima biti više sadržaja o tom razdoblju hrvatske povijesti.

Predsjednica Republike ponovila je svoju ocjenu da treba što više umanjiti podjele oko povijesnih pitanja u hrvatskoj javnosti. Isto tako, izrazila je uvjerenje kako je besmisleno stvaranje umjetnih sukoba između onih koji su »za« antifašistički borbu i onih koji su »za« Domovinski rat, jer jedno s drugim nije u suprotnosti te izrazila nadu kako će i Domovinski rat naći više prostora u školskim udžbenicima.

Prijamu je nazočio i međimurski župan Matija Posavec, koji će biti izaslanik Predsjednice na predstojećem obilježavanju Dana antifašističke borbe 22. lipnja u Brezovici, stoji na kraju priopćenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.