Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Helenca Pirnat Dragičević

Pravobraniteljica za djecu zgrožena hororom na Pagu: 'Zaprepastilo me u svakom pogledu, ljudskom i profesionalnom'

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2019. u 15:10 2019-02-28T15:10:26+01:00

Najavila je da će se i njezin ured uključiti u utvrđivanje činjenica oko roditeljskog odnosa oca prema djeci i njegovog katastrofalnog poteza

ZAGREB Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević izjavila je u četvrtak novinarima izjavila da je zgrožena je događajem na Pagu, gdje je jutros otac svoje četvero malodobne djece bacio s prvog kata.

Pirnat Dragičević je rekla da za sada nema dovoljno informacija, tako da ne može ništa detaljnije reći o samom slučaju, no tragični događaj ju je »zaprepastio u svakom pogledu, ljudskom i profesionalnom, izazvao burne emocije«.

Pozivam sve institucije da u okviru svoje nadležnosti poduzmu mjere kako bi se utvrdile činjenice zašto i kako je došlo do tog slučaja i svakako da zaštite djecu, apelirala je Pirnat Dragičević.

Najavila je da će se i njezin ured uključiti u utvrđivanje činjenica oko roditeljskog odnosa oca prema djeci i njegovog katastrofalnog poteza.

Pirnat Dragičević istaknula je kako je zatečena brojnim situacijama i slučajevima nasilja nad djecom. O tome će, kazala je, detaljnije govoriti i u svom izvješću koje se priprema.

Na pitanje novinara odgovorila je da joj je teško govoriti o statistici nasilja nad djecom, ali je ustvrdila da je svakako u porastu u odnosu na prošlu godinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze