Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
22. studenoga 2019.
HAK

Olujni vjetar stvara probleme: Zatvorena autocesta A1 između Sv. Roka i Posedarja, Paški most, dio Jadranske magistrale....

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2017. u 20:31 2017-01-06T20:31:00+01:00

 Iz Hrvatskog auto kluba izvijestili su u petak navečer kako su za sav promet zatvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje – obilazak je za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina; državna cesta DC1 Gračac-Knin (obilazak je preko Kistanja), Paški most, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački i Dobroselo-Mazin-Bruvno te županijska cesta Brotnja-Srb-Sučević.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostala vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).
Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Trenutno nema slobodnog prometnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprukolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.
Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Perušić te čvorova Zadar 2 i Karamatići kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Snijeg povremeno pada mjestimice u Lici i Slavoniji. Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici i Zadarskoj županiji te sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.