Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
18. studenoga 2019.
Održana sjednica

Milinović o pokretanju stegovnog postupka: Ako me izbace iz HDZ-a, neću podržati Plenkovića u Saboru

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 21:42 2018-08-30T21:42:00+02:00

NOVO 22.55  "Ako me izbace iz stranke, a uvjeren sam da neće, moral mi nalaže da podnesem ostavku, vratim mandat građanima, vratim se u Sabor i ponovno se kao nezavisni kandidiram na izborima". rekao je Milinović Večernjem listu.

Na pitanje hoće li u Saboru podržavati HDZ, a Plenkovićeva većina pala je na 77 zastupnika, Milinović je odgovorio da baš tako moralan nije da ga netko izbacuje iz stranke, a da on poslušno diže ruku u Saboru. Time bi Plenkovićeva većina u Saboru bila ozbiljno destabilizirana, vjerojatno i upitna.

------

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) pokrenulo je stegovni postupak protiv Darka Milinovića, zbog osobito teške povrede članske obveze, priopćeno je u četvrtak navečer iz HDZ-a.

»Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, na telefonskoj sjednici održanoj 30. kolovoza donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a«, navodi se u priopćenju objavljenom večeras na službenim internetskim stranicama stranke.

Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a, od čega je 27 članova glasovalo za Odluku, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.
Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojašnjava se u priopćenju.

Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.