Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Još se nada preslagivanju

Karamarko: 'Hoću li voditi HDZ na nove izbore? Vidjet ćemo, odgovoran sam čovjek'

Foto D. Lovrović
Foto D. Lovrović
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2016. u 19:27 2016-06-17T19:27:00+02:00

»Čovjek koji ima nekakvu odgovornost i svjestan je svojih pobjeda i poraza mora na taj način reagirati«, dodao je Karamarko. Poručio je i da treba pričekati drugi tjedan kada će svi biti pametniji

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je novinarima u petak da je HDZ spreman za nove izbore, ali da još nije odustao od mogućnosti preslagivanja Vlade, a na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne izbore, rekao je kako je odgovoran čovjek, i za sve što je loše učinjeno čovjek mora odgovarati, a za sve dobro učinjeno, ne mora i to se uvijek može staviti na vagu. 

»Ne, nismo odustali od mogućnosti preslagivanja Vlade, ali smo, naravno, spremni i za nove izbore. Ne bude li ništa od preslagivanja, morati ćemo ići na nove izbore. Nisam nerealan«, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke u prostorijama NK Jarun, gdje je prije 27 godina, 17. lipnja 1989., pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, osnovan HDZ.

Predsjednik HDZ-a je, na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne parlamentarne izbore, rekao je kako će se to vidjeti.

»Čovjek koji ima nekakvu odgovornost i svjestan je svojih pobjeda i poraza mora na taj način reagirati«, dodao je Karamarko. Poručio je i da treba pričekati drugi tjedan kada će svi biti pametniji.

Smatra i da nije uteg stranci jer su pobjeđivali na izborima u prošle četiri godine kao i prošlim parlamentarnim.

»Trebamo se izvući iz ove situacije. Napraviti ću sve što stranci bude najpotrebnije u tom momentu. Napravio sam to dva puta i mogu napraviti još 22 puta«, naglasio je Karamarko.

Istaknuo je i da je odgovoran čovjek i ako treba odgovarat će za sve ono što je loše učinjeno.

»Odgovoran sam čovjek i za sve što je loše učinjeno čovjek mora odgovarati. Naravno, za sve dobro učinjeno ne mora, i to se uvijek može staviti na vagu«, naglasio je.

Karamarko je rekao kako ne osjeća da gubi potporu vodstva stranke, dodavši da se na sjednicama Predsjedništva HDZ-a jasno i otvoreno izgovaraju stvari. Najavio je i da će se Predsjedništvo HDZ-a opet sastati za dva, najkasnije tri dana.

Prije svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke predsjednik HDZ-a položio je vijenac kod spomen ploče dr. Franji Tuđmanu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.