Drugi krug razgovora

Jandroković: “U koaliciji nema svađa oko mirovinske reforme, već spremnost za najbolje rješenje”

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

»Nema nikakvih svađa i napetosti, nego postoji zajednička spremnost da u jednoj konstruktivnoj atmosferi i razmjenjujući informacije i argumente dođemo do najboljeg rješenja. Dakle, nema napetosti, nema nikakvih pritisaka i radimo onako kako treba raditi, a tako da se dogovaramo, iznosimo argumente koji će osigurati najbolje rješenje«, izjavio je Jandroković



ZAGREB Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je u četvrtak, nakon drugog kruga razgovora u vladajućoj koaliciji oko mirovinske reforme, kako nema nikakvih svađa i napetosti oko tog inicijalnog prijedloga, već zajednička spremnost da se pronađe najbolje rješenje.


»Nema nikakvih svađa i napetosti, nego postoji zajednička spremnost da u jednoj konstruktivnoj atmosferi i razmjenjujući informacije i argumente dođemo do najboljeg rješenja. Dakle, nema napetosti, nema nikakvih pritisaka i radimo onako kako treba raditi, a tako da se dogovaramo, iznosimo argumente koji će osigurati najbolje rješenje«, izjavio je Jandroković novinarima nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.


Istaknuo je kako je na sastanku vladala dobra atmosfera, da koalicijski partneri i dalje nastavljaju razgovarati o inicijalnom prijedlogu mirovinske reforme koji je iznio resorni ministar Marko Pavić.




Upitan jesu li nakon ovog sastanka malo bliže dogovoru, odgovorio je kako mu se čini da se u javnosti stvara kriva slika o nekakvim prijeporima u koaliciji, te istaknuo kako je je ovo faza u kojoj partneri razgovaraju i svi žele dati svoj doprinos kako bi se došlo do najboljeg rješenja.


»Tražimo rješenja koja će osigurati da sustav bude održiv i da ispravimo sve one nepravde koje se u sustavu mogu dogoditi ako ne dođe do reforme i da osiguramo što je moguće bolje mirovine za naše umirovljenike«, naglasio je Jandroković.


Prvi koalicijski sastanak održan je u utorak, a na njemu su premijer Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koalicijskim partnerima predstavili prijedlog mirovinske reforme.


Koalicijski partneri HDZ-a ocijenili su taj sastanak pozitivnim, ali uz ogradu da se o svemu još razgovara te da nema konačnih prijedloga i rješenja.


Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je novinarima uoči današnjeg sastanka da će se na njemu, uz mirovinsku reformu, raspravljati i o nastavku zasjedanja Sabora, odnosno o svim zakonima o kojima će se raspravljati idućeg tjedna, uvjeren da će zakonski paket mirovinske reforme vrlo brzo biti upućen u saborsku proceduru.