Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Pozvala ih ALDE stranka

Izaslanstvo IDS-a na kongresu Europskih liberala u Amsterdamu

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2017. u 13:35 2017-12-03T13:35:00+01:00

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je uz čestitke vodstvu ALDE Stranke rekao kako je pred Europskim liberalima velika odgovornost za rješavanje brojnih izazova s kojim se danas suočava Europska unija. Istaknuo je također izvrsne odnose IDS-a s europskim liberalima naglasivši da je "ALDE, kroz dosadašnje djelovanje i aktivnu suradnju, pružao snažan doprinos radu IDS-a"

PULA Izaslanstvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) predvođeno predsjednikom Borisom Miletićem boravilo je od petka do nedjelje u službenom posjetu Amsterdamu, gdje je na poziv predsjednika ALDE Stranke Hansa van Baalena, sudjelovalo na 38. Kongresu te europske stranke, kojoj i IDS pripada.

Tijekom Kongresa održani su unutarstranački izbori za predsjednika i potpredsjednike ALDE Stranke pa je tako za predsjednika ponovno izabran Nizozemac Hans van Baalen, priopćili su u nedjelju iz IDS-a.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je uz čestitke vodstvu ALDE Stranke rekao kako je pred Europskim liberalima velika odgovornost za rješavanje brojnih izazova s kojim se danas suočava Europska unija. Istaknuo je također izvrsne odnose IDS-a s europskim liberalima naglasivši da je "ALDE, kroz dosadašnje djelovanje i aktivnu suradnju, pružao snažan doprinos radu IDS-a".

"IDS je vrlo aktivna članica ALDE Stranke te smo sigurni da će se u budućnosti suradnja s novoizabranim vodstvom dodatno jačati", poručio je Miletić koji je tijekom Kongresa sudjelovao na sastanku s liderima liberalnih stranaka o budućnosti Europske unije, posebice nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora u Njemačkoj.

Uz Miletića, na sastanku su sudjelovali predsjednici Vlade Belgije, Nizozemske, Estonije i Slovenije, ali i brojni ministri i povjerenici Europske komisije.  

Predsjednik IDS-a sudjelovao je također na sastanku liberalnih gradonačelnika na kojemu se govorilo o implementaciji najboljih praksi i standarda u upravljanju "pametnim gradovima".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze