Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
17. veljače 2020.
Kurikularni ručak

Evo što će se sve naći na milijune vrijednom cateringu kojeg je naručilo ministarstvo Blaženke Divjak

Evo što će se sve naći na milijune vrijednom cateringu kojeg je naručilo ministarstvo Blaženke Divjak
Evo što će se sve naći na milijune vrijednom cateringu kojeg je naručilo ministarstvo Blaženke Divjak
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2020. u 8:28 2020-01-23T08:28:49+01:00

Nastavnici i stručnjaci koji sudjeluju na stručnim skupovima za kurikularnu reformu, krijepit će se za švedskim stolovima uz financijsku potporu EU-a, a po cijeni od 225 kuna po osobi

ZAGREB - Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) raspisalo je natječaj za nabavu usluge hrane i pića za oko 64.000 učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika svih osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj koji sudjeluju u kurikularnoj reformi te domaće i strane stručnjake koji su podrška reformi. Kompletan trošak ove nabave pokriva se iz EU fondova.

Prema specifikacijama iz natječaja, koje su iscurile u javnost, za predjelo se predviđa pršut u kombinaciji s dinjom, izbor sireva s orašastim plodovima, buđola, ali i različite tople kombinacije kao što su tjestenina s tunom ili lososom, rižota, lazanje ili zagorski štrukli. Mesni meniji u ponudi bi trebali imati teletinu, pašticadu, svinjeće medaljone i perad, a jela od ribe kozice i škampe, brancin, oradu ili bakalar.

Dva ciklusa

Predviđa se i veganski i vegetarijanski meni, koji uključuje povrće i nadomjestke za meso, a kad su u pitanju slastice, torta Švarcvald, panna cotta, kremšnite i različite vrste štrudli. Obroci po procječnoj cijeni od 225 kuna po osobi, prema informacijama iz MZO-a, bit će osigurani za oko 2,5 tisuće sudionika koji će na projektnim aktivnostima sudjelovati cijeli dan, odnosno osam ili više sati.

Iz MZO-a su jučer poručili kako je riječ o jednakoj praksi kao i prošle godine te da su u tehničkim specifikacijama navedeni primjeri jela, a ne stvarna jela koja se nabavljaju.

- Planirana su dva ciklusa stručnih usavršavanja, a u svakome od njih bit će održano oko 900 stručnih skupova, što je ukupno oko 1.800 stručnih skupova s oko 64.000 sudionika.

Socijalni fond

Ukupan iznos nabave je 4.016.000 kn bez PDV-a ili 56 kuna bez PDV-a po sudioniku za stručna usavršavanja u trajanju od najmanje četiri sata te 180 kuna bez PDV-a po sudioniku za sastanke stručnih radnih skupina i ostalih dionika čije je trajanje cjelodnevno odnosno traje osam ili više sati, navode u MZO-u. U navedeno su, ističu, uključene usluge hrane i pića, dakle ne isključivo hrane, a ručak će biti poslužen kao švedski stol.

Navedene obrazovne aktivnosti i pružanje podrške, objašnjavaju na Sveticama, obavezan su dio projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda. U skladu s pravilima Europskog socijalnog fonda, Zakonom o javnoj nabavi i internim pravilima MZO-a, izrađena je Dokumentacija o nabavi, troškovnik i popratni prilozi u kojima se traži nabava usluga posluživanja pića i organizacije ručka za vrijeme provedbe svih projektnih aktivnosti na projektu CKR II koji se planiraju provesti od sredine veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.