Asja Hrvatin

Aktivistkinja: “Policajci su mi prebili dečka Sirijca. Četiri ga držala, peti udarao u lice”

Boris Pavelić

Foto MUP, Facebook

Foto MUP, Facebook

Ali Nahab u ponedjeljak je pokušao prijeći granicu iz BiH u Hrvatsku kod Strmice, kada ga je uočila i uhvatila hrvatska policija, kaže Asja Hrvatin



TRILJ Slovenska nevladina aktivistica Asja Hrvatin izjavila je popodne za portal Novog lista da su hrvatski policajci pretukli njezinog dečka Sirijca, nakon što su ga proteklog ponedjeljka uhvatili kod Strmice nedaleko Knina, kako pokušava prijeći hrvatsku granicu iz Bosne i Hercegovine.


„On se zove Ali Nahab, ima 26 godina i iz Aleppa je u Siriji. U ponedjeljak je pokušao prijeći granicu iz BiH u Hrvatsku kod Strmice. Policija ga je uhvatila. Vozili su ga u Knin. U automobilu su ga udarili glavom u sjedalo i govorili mu da je životinja, a ne čovjek. Potom su ga četiri policajca držala, a peti ga je udarao u lice”, ustvrdila je Asja Hrvatin.


Prema njenim riječima, Nahab je sad u prihvatnom centru u Trilju i čeka protjerivanje u BiH, premda želi zatražiti azil u Hrvatskoj.




„Zvala sam Ured pučke pravobraniteljice i medije da izvrše pritisak. Ali moli da se informacija o ovome proširi jer ne želi biti vraćen u BiH, nego zatražiti azil u Hrvatskoj”, kaže Asja Hrvatin, s kojom smo telefonski razgovarali danas oko 18.30 sati.


Objasnila je da je sve to saznala preko nevladinih aktivista, koji su bili u kontaktu s Alijevim poznanicima. Potom je razgovarala i s Alijem osobno, preko fiksnog telefona koji je interniranima omogućen u prihvatnom centru u Trilju.