Okorjeli nasilnik

#SPASIME Hrabra Riječanka prijavila muža iz pakla: »Pazi kako ćeš svjedočiti, jer ću te ubiti«

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto arhiva

Ilustracija / Foto arhiva

Kada ga je supruga zamolila da je ne psuje i ne vrijeđa, odlučio se za fizičko nasilje – primio ju je za ruke i gurnuo niz stepenice



RIJEKA U isto vrijeme dok se u Zagrebu održavao središnji prosvjed #Spasime, kojemu je cilj iskazati solidarnost sa žrtvama nasilja u obitelji te od države zatražiti da ih adekvatno zaštiti, pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci policija je privela, klasičnog, obiteljskog nasilnika – recidivista. Policiji i pravosuđu stari poznanik S. A. ponovo se nije mogao suzdržati i po zna po koji put je verbalno i fizički zlostavljao svoju izvanbračnu suprugu. Ona ga je prijavila pa je u subotu završio u istražnom zatvoru, gdje će sljedećih mjesec dana moći razmišljati o svom postupcima.


Slučaj je zapravo bizaran i pokazuje pravu sliku klasičnog obiteljskog nasilnika, kao i probleme s kojim se susreću osobe koje žive s takvim nasilnicima u »zatvorenom i začaranom obiteljskom krugu«.


Ovaj obiteljski nasilnik je u četvrtak, već oko 7 sati ujutro, započeo s verbalnim nasiljem u svom stanu u Rijeci u nakani da zastraši svoju izvanbračnu suprugu i to upravo iz razloga kako ne bi iskazivala protiv njega u postupcima koji se vode protiv njega pred Općinskim sudom u Rijeci – zbog obiteljskog nasilja. Po zna po koji put bio je nasilan, ali ovaj put iz razloga da spriječi da zakonski odgovara za svoje nasilničke postupke.




Svojoj izvanbračnoj supruzi prijetećim je glasom rekao neka pazi što će govoriti na sudu kada bude svjedočila. Naredio joj je da mora reći ono što joj on kaže, a ako ne napravi što od nje traži, da će ju ubiti i to sve začinjeno uz brojne psovke i uvrede pritom spominjući i njezinu mrtvu majku. Kada ga je supruga zamolila da je ne psuje i ne vrijeđa, odlučio se za fizičko nasilje – primio ju je za ruke i gurnuo niz stepenice.


Padom niz stepenice žena je zadobila je tjelesne ozljede u vidu suspektne frakture distalnog dijela tibije desne noge, kontuziju leđa, kontuziju lijevog ramena i kontuziju lijevog lakta. Ove ozljede su dokumentirane liječničkom dokumentacijom te uvjerenjem Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.


Iako joj je prijetio najprije verbalno, a na kraju i bacio niz stepenice supruga je ipak smogla snage da ga prijavi i da u subotu ovaj nasilnik završi iza rešetaka Via Rome i time da primjer svim ženama da smognu hrabrosti i snage te da obiteljsko nasilje ne ostane iza četiri zida.