Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
28. veljače 2020.
Nedgovorni vozač

video Policija objavila snimku opasne vožnje u zabranjenom smjeru kod Rijeke. Vozač je uhvaćen

Policija objavila snimku opasne vožnje u zabranjenom smjeru kod Rijeke. Vozač je uhvaćen
Policija objavila snimku opasne vožnje u zabranjenom smjeru kod Rijeke. Vozač je uhvaćen
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2019. u 12:34 2019-11-09T12:34:00+01:00

Sve je, srećom, prošlo bez posljedica i ozlijeđenih, a vozač je uhvaćen dan kasnije, zahvaljujući e-dojavi sa snimkom koju je policiji poslao građanin. Prijeti mu kazna do 20.000 kuna i šest negativnih bodova

Riječka policija objavila je danas video snimku neodgovornog vozača koji je prije tri dana vozio u zabranjenom smjeru cestom od čvora Čavle do čvora Orehovica.

Sve je, srećom, prošlo bez posljedica i ozlijeđenih, a vozač je uhvaćen dan kasnije, zahvaljujući e-dojavi sa snimkom koju je policiji poslao građanin.

. Dana 6. studenog Postaja prometne policije Rijeka na postupanje je zaprimila e-dojavu kojom građanin prijavljuje kretanje vozila marke „Renault Clio“ na A6 Svilno u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru na dionici od čvora Čavle do čvora Orehovica i to 30. listopada između 13,00 i 14,00 sati. E-dojavi građanin je priložio i video zapis te podatak o registarskoj oznaci vozila. 7. studenog terenskom provjerom na adresi stanovanja zatečen je vlasnik vozila koji je tijekom obavijesnog razgovora priznao počinjenje navedenog prekršaja iz čl. 49. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10 000 do 20 000 kuna, 6 negativnih prekršajnih bodova te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u preporučenom trajanju od 3 mjeseca. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog mjerodavnom prekršajnom sudu, priopći su iz PU primorsko goranske.

Policija zahvaljuje savjesnom građaninu na pravovremenoj i preciznoj dojavi te potiče i ostale građanke i građane na korištenje aplikacije za e-dojave sumnjivih događaja. Aplikacija podržava sve postojeće platforme mobilnih uređaja, te se može preuzeti putem poveznice sa web stranice MUP-a. Dojave putem navedene aplikacije potpuno su anonimne.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.