Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. listopada 2019.
Policija poziva na oprez

PAZITE SE LAŽNIH SOCIJALNIH RADNICA Posjetile karlovačku staricu, te joj odnijele ušteđevinu

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2018. u 18:43 2018-11-19T18:43:21+01:00

83-godišnjoj Karlovčanki su u stan ušle dvije nepoznate, žene predstavivši se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb, a nakon njihova odlaska primijetila je da joj nedostaje novac

KARLOVAC Karlovačka policija pozvala je u ponedjeljak na oprez nakon prijave 83-godišnje Karlovčanke kojoj su u stan ušle dvije nepoznate, žene predstavivši se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb, a nakon njihova odlaska primijetila je da joj nedostaje novac.

Policija stoga upozorava, posebno starije, da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom, a posebno da kod nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok kroz tzv. ''špijunku'' ili uz sigurnosni lanac ne provjere tko je posjetitelj i što želi.

Podsjećaju da se posjetitelji s kriminalnim namjerama najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači pa savjetuju građane da slobodno budu sumnjičavi i traže službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice. Pritom ne bi smjeli nasjedati ni na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti, kaže policija.

»Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite susjede i policiju na broj 192, prijavite i sva druga opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama te preko telefona nemojte odavati ni jedan podatak o novčanim karticama ili svoje identifikacijske podatke«, stoji u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.