Žrtva grupnog silovanja

Odvjetnica djevojčice: Mladići su na slobodi, a velika je vjerojatnost da su počinili još dva kaznena djela

Portal Novilist.hr

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Photo: Dino Stanin/PIXSELL



Odvjetnica žrtve u slučaju grupnog silovanja maloljetnice kod Zadra smatra da su osumnjičenici morali ostati u istražnom zatvoru zbog počinjenja dvaju novih kaznenih djela. Petorica osumnjičenih mladića izašla su u ponedjeljak poslijepodne iz istražnog zatvora, oslobođeni su nakon saslušanja svih svjedoka.


Odvjetnica žrtve Sanja Bezbradica Jelavić za 24 sata je rekla kako smatra da su osumnjičenici trebali ostati iza rešetaka.


– Postoji visok stupanj vjerojatnosti da su počinjena dva nova kaznena djela: kazneno djelo sprečavanja dokazivanja i kazneno djelo lažnog iskazivanja. To sada mora istražiti policija i Županijsko državno odvjetništvo.




S obzirom na spoznaje koje imam, a o kojima ne mogu razgovarati zbog tajnosti spisa, očekujem da će se poduzeti efikasna istraga – kazala je odvjetnica za 24 sata.


Dodaje kako ukupnost svih okolnosti može rezultirati održavanjem na snazi istražnog zatvora.


– Prije nego što su pušteni na slobodu, uputila sam Županijskom državnom odvjetništvu zahtjev oštećenice sa svim ozbiljnim razlozima koji upućuju na daljnju potrebu istražnog zatvora, rekla je za 24 sata Sanja Bezbradica Jelavić.