Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
HRT otkrio detalje

'Neću plaćati četničku televiziju': Inkasator u Rijeci bježeći uganuo nogu i izgubio naočale

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2019. u 6:37 2019-02-23T06:37:05+01:00

Kontrolor je uspio pobjeći i u bijegu uganuo nogu, izgubio naočale i pos uređaj za naplatu koji su mu ispali iz torbe

RIJEKA Tragom vijesti da su policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je 19. veljače počinio kazneno djelo prijetnje, prema 25-godišnjem inkasatoru, na području Vojaka radi kontrole korištenja radija i televizije, detaljnije informacije o tom događaju dali su nam iz HRT-a.

U navedenom slučaju vršena je kontrola kod obveznika koji ima odjavljeni prijamnik. Kontrolor je pokucao na vrata obveznika predstavio se i na upit o posjedovanju prijamnika odmah dobio odgovor obveznika »da ne misli plaćati četničku televiziju« te je građanin nakon toga zatvorio vrata stana. Kontrolor je nastavio kontrolu u zgradi, a obveznik je izašao iz stana i počeo prijetiti verbalno kontroloru te kasnije prijetnju nastavio i vatrenim oružjem.

Kontrolor je uspio pobjeći i u bijegu uganuo nogu, izgubio naočale i pos uređaj za naplatu koji su mu ispali iz torbe. Po izlasku iz zgrade pozvao je policiju, kažu u priopćenju iz HRT-a, te naglašavaju da su u prošloj godini zabilježena tri napada na kontrolore HRT-a.

U prošloj godini je napisano 8265 opomena – zapisnika za obveznike radi neprijavljenih prijamnika, a iz HRT-a kažu da kontrolori prolaze teorijsku i praktičnu edukaciju vezanu uz obavljanje poslova kontrolora pristojbe uz nadzor voditelja za svako područje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.