Zaradio kaznenu prijavu

Jurio tunelom Učka i ipsilonom u kontra smjeru pa teško ozlijedio i sebe i suputnicu

Glas Istre

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Vozio je suprotnom kolničkom trakom i brzinom koja je prelazila 50 km/h iznad dopuštenog, neprestalno pretjecao vozila i u tunelu i na brzoj cesti preko pune linije i u zavojima



PULA Djelatnici pulske Postaje prometne policije dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo obijesna vožnja.


Naime, 25-godišnjak je 10. studenoga prošle godine, na dionici Istarskog ipsilona kod petlje Kanfanar, izazvao prometnu nesreću u kojoj su teže ozlijede zadobili on i 21-godišnja putnica iz vozila.


Protiv mladića je podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, ali je u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno i kako je iz obijesti teško prekršio prometne propise.




Tereti ga se da je u tunelu Učka,  a potom i na  kolniku brze ceste B8, do mjesta na kojem je izazvao prometnu nesreću, vozio suprotnom kolničkom trakom i brzinom koja je prelazila 50 km/h iznad dopuštene brzine kretanja, kao i da je neprestalno pretjecao vozila i u tunelu i na brzoj cesti preko pune linije i u zavojima, čime je izazvao opasnost za život svoje suputnice i drugih sudionika u prometu.


Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.