EP u rukometu

Kompletirana “hrvatska grupa”: Evo kada i s kim igraju Červarovi izabranici

Hina

PIXSELL

PIXSELL



Posljednji sudionik skupine I drugog kruga natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu za rukometaše u kojoj će igrati i Hrvatska postala je reprezentacija Češke koja je u posljednjoj utakmici skupine B prvog kruga u Beču svladala Ukrajinu sa 23-19 (9-10).


Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Češka se u nastavku uspjela odvojiti i 15-ak minuta prije kraja prvi put doći do tri gola prednost da bi u završnici vodila i s najvećih pet razlike.


Tomaš Babak sa šest i Dieudonne Mubenzem s četiri gola bili su najefikasniji kod Češke, dok je Artjom Kozakevič postigao četiri gola za Ukrajinu.




Ranije u utorak je jedan od domaćina EP-a Austrija osvojila prvo mjesto u skupini B sa stopostotnim učinkom nakon što je svladala Sjevernu Makedoniju sa 32-28 (18-12) te će biti prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu koji počinje u četvrtak. Austrija je dominirala tijekom čitavog susreta te je u 52. minuti imala i 10 golova prednosti (32-22). Uslijedilo je opuštanje kod domaćih što je Sjeverna Makedonija iskoristila te sa šest uzastopnih pogodaka ublažila poraz. Robert Weber sa sedam i Mikola Bilik sa šest golova predvodili su Austriju, dok je Stojače Stoilov postigao pet golova za Sjevernu Makedoniju.


Još ranije je poznato da će Hrvatska u drugom krugu za suparnike imati još Španjolsku i Njemačku, reprezentacije koje su osvojile prva dva mjesta u skupini C.


Hrvatska će u drugom krugu igrati 16. siječnja protiv Austrije, slijedi dvoboj protiv Njemačke 18. siječnja, pa protiv Češke 20. siječnja te obračun sa Španjolskom u posljednjem kolu 22. siječnja.


U drugi krug su Hrvatska, Španjolska i Austrija prenijele po dva boda, dok Bjelorusija, Njemačka i Češka kreću u borbu za polufinale bez bodova.


I preostala dva domaćina EP-a osigurala su drugi krug, Švedska je u posljednjoj utakmici skupine F u Goteborgu svladala Poljsku sa 28-26 i osigurala drugo mjesto iza Slovenije koja je u prvom krugu ostvarila sve tri pobjede. Četiri švedska igrača postigla su po pet golova protiv Poljske, Daniel Pettersson, Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson i Kim Ekdahl du Rietz, dok je Szymon Sicko bio strijelac osam golova za Poljsku. Slovenija je u svom posljednjem nastupu u Goteborgu svladala Švicarsku sa 29-25. Miha Zarabec je sa šest golova bio najbolji kod Slovenije, dok je Andre Schmid s osam pogodaka predvodio Švicarsku.


Treći domaćin EP-a Norveška osvojila je prvo mjesto u skupini D u Trondheimu 34-28 (16-14) pobjedom protiv najugodnijeg iznenađenja natjecanja Portugala. Magnus Joendal je sa sedam golova predvodio Norvešku, dok je Antonio Areia postigao pet golova za Portugal.


Velikan Francuska, koja je nakon dva poraza u prva dva kola izgubila izglede za prolazak u drugi krug, u svom je posljednjem nastupu na ovom EP u Trondheimu svladala Bosnu i Hercegovinu sa 31-23 u susretu skupine D. Valentin Porte postigao je sedam pogodaka za Francusku, a Marko Panić devet za BiH.


Sastav skupine II drugog kruga, koja će se igrati u Malmou bt će poznat nakon što se u srijedu odigraju posljednje utakmice u skupini E.