Svjetski kup

Marcel Hirscher četvrti put najbolji na Sljemenu

Hina

Niti jedan od petorice hrvatskih skijaša nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Najbliži je bio Matej Vidović, koji je imao najbolji startni broj. On je u utrku krenuo kao 35., a na kraju je završio na 39. mjestu sa 3.85 sekunde zaostatka



ZAGREB Najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na zagrebačkom Sljemenu u četvrtak, on je do svog četvrtog slavlja u Hrvatskoj stigao sa samo pet stotinki prednosti u odnosu na drugog sunarodnjaka Michaela Matta, te 11 stotinki ispred trećeg Norvežanina Henrika Kristoffersena.


U vrlo zanimljivom raspletu druge vožnje Hirscher je uspio nadoknaditi 21 stotinku zaostatka za Mattom iz prve vožnje te nakon 2012., 2013. i 2015. godine ponovno ponijeti krunu »Kralja Sljemena«. Na prvom prolaznom vremenu u drugoj vožnji Matt je imao 60 stotinki bolje vrijeme od Hirschera, no ta se prednost na drugom prolazu smanjila na 17, da bi u cilju Hirscher bio bolji za samo pet stotinki.


Za Hirschera je ovo jubilarna 50. pobjeda u Svjetskom kupu, od toga 23. u slalomu.




Hirscher, koji je u posljednjih šest sezona osvajao veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, sada je vodeći i u ukupnom redoslijedu ove sezone sa 674 boda, 94 više od drugog Kristoffersena, odnosno 194 od trećeg, još jednog Norvežanina Kjetila Jansruda.


U redoslijedu slalomaša vodeći je Hirscher sa 354 boda, drugi Kristoffersen ima 295, a treći Matt 228.


Niti jedan od petorice hrvatskih skijaša nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Najbliži je bio Matej Vidović, koji je imao najbolji startni broj. On je u utrku krenuo kao 35., a na kraju je završio na 39. mjestu sa 3.85 sekunde zaostatka. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 49 stotinki. Elias Kolega bio je 50. sa 4.42 sekunde zaostatka, na 52. poziciji završio je Istok Rodeš (+5.34), a Natko Zrnčić Dim na 60. mjestu (+6.17), dok Samuel Kolega nije završio utrku. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić morao je odustati od nastupa zbog bolesti.


Među 10-ak tisuća navijača na Sljemenu drugu vožnju muškog slaloma gledao je i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Uz njega su bili potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ministar turizma Gari Cappelli.