Delegacija HNS-a

Obersnel Šukeru obećao preuzeti sve obveze ua EURO U-17

Marko Cvijanović



RIJEKA Delegacija Hrvatskoga nogometnoga saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i uz prisustvo Zorislava  Srebrića, Romea Jozaka i Zorana Cvrka sastala se jučer s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom, odnosno načenicom Općine Kostrena Mirelom Marunić. Razlog posjeta bilo je domaćinstvo Europskoga U-17 prvenstva, za koje je HNS UEFA-i ponudio osam stadiona na području Kvarnera i Istre: Kantridu i(ili) Rujevicu (Rijeka), Žuknicu (Kostrena), Bahalin (Novi Vinodolski), Gradski stadion (Crikvenica), Veli Jože (Poreč), Valbrunu (Rovinj) te Aldo Drosina i Uljanik (Pula). Kad je u pitanju domaćinstvo Rijeke, gradonačelnik ne dvoji:


– Naravno da smo spremni preuzeti sve obveze što od nas traži organizacija ovakvoga natjecanja. Nije upitno da je u funkciji stadion na Rujevici, a u idućih nekoliko tjedana trebali bismo dati odgovor na pitanje hoće li se igrati i na Kantridi, s obzirom da se od nas traži da se u Rijeci igra na dva stadiona. Na Kantridi će se igrati ako ne počnu radovi na izgradnji novoga stadiona – poručio je Obersnel.


Načelnica Kostrene Mirela Marunić silno želi domaćinstvo ovako značajnoga natjecanja.




– Drago mi je što HNS vidi Općinu Kostrena kao potencijalnog organizatora jedne ovako značajne sportske manifestacije. Općina Kostrena iskazala je interes za domaćinstvo, a hoće li ga moći prihvatiti, vidjet ćemo kad se napravi financijska analiza i utvrdi visina potrebnih ulaganja. Vjerujem da ćemo u toj namjeri dobivanja domaćinstva dobiti i potporu tvrtki koje djeluju u Kostreni. S obzirom da su nam i  planovi za budućnost usmjereni na izgradnju sportsko-rekreacijske zone, ovo natjecanje bilo bi vrijedna potpora realizaciji takvih planova – istaknula je Mirela Marunić.