Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Nikad kraja sudovanjima

Rođaci Princea tuže obiteljskog liječnika zbog pogrešnog liječenja ovisnosti

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2018. u 12:55 2018-08-26T12:55:00+02:00

 Rođaci američkog pop pjevača Princea tužili su liječnika iz Minnesote koji je prepisao preminuloj zvijezdi lijekove prije smrti tvrdeći da je netočno dozirao i liječio njegovu ovisnost o opijatima, objavio je list Minneapolis Star Tribune. 
U tužbi protiv dr. Michaela Schulenberga i zdravstvene ustanove North Memorial Health Care navodi se da je dva puta davao snažne analgetike »bez legitimnog zdravstvenog razloga u danima prije Princeove smrti«.
»Propustio je na odgovarajući način procijeniti, dijagnosticirati, liječiti i savjetovati Princea zbog njegove prepoznatljive ovisnosti o opijatima i nadalje je propustio poduzeti odgovarajuće i razumne korake da spriječi predvidive fatalne posljedice te ovisnosti«, citiraju novine sadržaj tužbe protiv obiteljskog liječnika.

»To nepridržavanje standarda prihvatljive meidicinske prakse imalo je značajnu ulogu u Princeovoj smrti«.
Pjevač je u dobi od 57 godina pronađen mrtav zbog predoziranja analgetikom fentanilom na imanju Paisley Park pokraj Minneapolisa u travnju 2016.
Pjevač je mislio da uzima Vicodin no radilo se o krivotvorini koja je sadržavala fentanil koji je 30 do 50 puta jači od heroina.
Državno odvjetništvo u travnju je zaključilo istragu jer nije pronašlo elemente kaznenoga djela.
Schulenbergu je prije toga izrečena kazna od 30.000 dolara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.