Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Justin Bieber

Nekad je bacao rasističke "šale", ali sada mijenja ploču: Kanadski pjevač ustao protiv rasizma

FOTO/REUTERS
FOTO/REUTERS
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2019. u 17:32 2019-12-05T17:32:49+01:00

U odvojenoj je objavi kazao i da ima nove ciljeve 

Justin Bieber (25) želi koristiti svoju platformu protiv rasizma, nakon što je i sam u prošlosti koristio rasističke izraze, prenosi Page Six.

"Kada sam bio mlad, nisam bio educiran i govorio sam vrlo uvredljive stvari ne znajući snagu vlastitih riječi.  Rasizam još uvijek prevladava i želim koristiti svoj glas da vas podsjetim da smo svi ljudska bića i jednake vrijednosti pred Bogom", napisao je Biber na svom Instagram profilu.

U odvojenoj je objavi kazao i da ima nove ciljeve. 

"Odlučio sam da će ovi blagdani preuzeti vlasništvo nad svim mojim manama i raditi na njima za mene i one koje volim", napisao je kanadski pjevač. 

Biebera je 2014. godine napala javnost jer se pojavio video u kojem koristi pogrdni naziv za crnce te rasističku šalu. U vrijeme izlaska videa je bio tinejdžer ali njegov je tim za Page Six kazao: "Justin shvaća da je to bilo pogrešno i družio se s Usherom i Will Smithom koju su pomogli u njegovoj edukaciji. On je sada dvadesetogodišnjak koji preuzima odgovornost". 

No, nakon toga je izašlo još prigovora na Biebera kada se pojavio novi video. U tom je videu pjevač promijenio tekst pjesme tako da u naslovu ponovno sadrži pogrdan naziv za crne te se našalio o Ku Klux Klanu. 

"Kao mladić nisam shvaćao moć određenih riječi i kako mogu povrijediti. Mislio sam da je u redu ponavljati uvredljive riječi i šale, ali nisam u to vrijeme shvaćao da nisu smiješne te da moje akcije zapravo doprinose neznanju", kazao je tada Bieber za CNN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.