Grad: Rijeka
Danas: 15° vedro
Sutra: 6° 17° vedro
1. ožujka 2017.
Zvoniti će zvona 800 zvončara

Šesnaesta zvončarska smotra u Matuljima

foto: P.FABIJAN
foto: P.FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2011. u 17:57 2011-03-02T17:57:41+01:00

Rekordan broj sudionika, njih oko  1.500, okupirat će centar Matulja

MATULJI  Više od 800 zvončara iz 18 grupa sudjelovat će na ovogodišnjoj, šesnaestoj po redu, Zvončarskoj smotri u Matuljima koja će se  održati na Pusnu subotu, 5. ožujka.

Rekordan broj sudionika, njih oko  1.500, okupirat će centar Matulja, a osim članova zvončarskih grupa  koji će se glavnom prometnicom, od štacjona do parkirališta pored  bivšeg restorana Turist, spustiti oko 13 sati, sudjelovat će i vrtićari te  maškarane grupe.

Među događanjima koja će se održati u sklopu smotre koja se tradicionalno održava povodom Dana Općine Matulji, ističe  se i izložba radova učenika škola likovnih umjetnosti i dizajna koja će  biti otvorena u Zvončarskom muzeju u Rukavcu u 11 sati, a pusnoj ponudi povodom Dana općine pridružili su se i ugostitelji s Ceste domaće  hrani.

Prije početka same smotre, zvončare će primiti matuljski načelnik Mario Ćiković, a održat će se i susret Savjeta mladih Primorsko-goranske županije. U programu Zvončarske smotre koji će voditi Nina  Dukić i Mario Battifiaca, posjetitelji će moći uživati i u nastupu grupa  Lady Luna i Kolaž.

Ljubitelji domaće hrane moći će degustirati slane ribe koje će pripremiti Udruga »Frlanija pakal – Babulini«, palentu kompiricu grobničkih dondolaša, dok će članovi Košarkaškog kluba Matulji  spremati kompir i fažol, a kako najavljuju organizatori, naći će se tu i  kapuza i ostalih pusnih delicija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka