Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
23. studenoga 2019.
Ispis članka: U Rusiji obavještajci 'svajpaju desno': Tinder im mora dati sve podatke o korisnicima - Novi List

NoviList.hr

U Rusiji obavještajci 'svajpaju desno': Tinder im mora dati sve podatke o korisnicima

Invazija na privatnost

11. lipanj 2019 18:13

Napisao: Portal Novilist.hr

Aplikacija je stavljena na novu listu „online“ usluga koje funkcioniraju u Rusiji, a na zahtjev su obvezne pružiti podatke o svojim korisnicima ruskim vlastima

Foto Reuters

MOSKVA — Aplikacija Tinder je obvezna osigurati davanje podataka svojih korisnika ruskim obavještajnim agencijama, prenosi MSN.  

Aplikacija je stavljena na novu listu „online“ usluga koje funkcioniraju u Rusiji, a na zahtjev su obvezne pružiti podatke o svojim korisnicima ruskim vlastima, uključujući i Saveznoj sigurnosnoj službi Ruske Federacije.

Posljednjih je godina Rusija pojačala zakonodavstvu glede aktivnosti korisnika „na mreži“. Između ostalog, internetske su kompanije obvezne čuvati podatke o korisnicima šest mjeseci, a moraju biti i spremne dati ih vlastima.

U ponedjeljak je rečeno da je Tinder s vlastima podijelio informacije o kompaniji i da je sada na popisu aplikacija od kojih se „očekuje suradnja sa Saveznom sigurnosnom službom“, prenosi MSN.

Iz razloga što nije dozvolio vlastima da koristi podatke o njegovim korisnicima, prošle je godine zabranjen Telegram (aplikacija za poruke).