Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. listopada 2019.
Ispis članka: PROBLEMI PRI SLIJETANJU Zrakoplov Croatia Airlinesa za Bruxelles sigurno sletio - Novi List

NoviList.hr

PROBLEMI PRI SLIJETANJU Zrakoplov Croatia Airlinesa za Bruxelles sigurno sletio

22. veljača 2018 22:43

Napisao: HINA

PROBLEMI PRI SLIJETANJU Zrakoplov Croatia Airlinesa za Bruxelles sigurno sletio

Zrakoplov Croatia Airlinesa, koji je u četvrtak poslijepodne letio iz Zagreba u Bruxelles, imao je tijekom slijetanja poteškoće prilikom izvlačenja nosne noge, no izvlačenje je uspješno obavljeno alternativnim postupkom, a zrakoplov s 58 putnika sigurno je sletio u bruxellesku zračnu luku u 18,13 sati.

Tijekom pripremne faze za slijetanje u četvrtak na poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je do poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400 pa se u skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno, priopćeno je iz te kompanije.
Takve situacije, pojašnjavaju, uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri.

Iz CA poručuju kako sigurnost putnika i članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a piloti su striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru te je zrakoplov sigurno sletio u Bruxelles.

Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa i trenutno je povučen iz prometa.
Posljedično je, napominju iz CA, otkazan povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb, a putnicima s tog leta bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju.
Croatia Airlines se ispričava svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju.