Čišćenje od mora do gorja

Zelena čistka u Kostreni: Prikupljeno 40 kubika krupnog otpada

Barbara Čalušić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

U akciji su sudjelovali predstavnici kostrenskih udruga, Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića "Zlatna ribica". Članovi ŠRD INA očistili su lučicu Podurinj, KPD INA čistio je lučicu Stara voda, a DVD Kostrena dijelove staze na potezu Solin-Sopalj kojima su u čišćenju pomogli zaposleni u KD Kostrena



KOSTRENA Zelena čistka u Kostreni okupila je tristotinjak sudionika koji su zajedničkim snagama sakupili 40 kubika krupnog otpada. Čistilo se od mora do gorja, točnije od priobalnog pojasa pa sve do trim-staze. 


U akciji su sudjelovali predstavnici kostrenskih udruga, Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića “Zlatna ribica”. Članovi ŠRD INA očistili su lučicu Podurinj, KPD INA čistio je lučicu Stara voda, a DVD Kostrena dijelove staze na potezu Solin-Sopalj kojima su u čišćenju pomogli zaposleni u KD Kostrena. 


Vali i Veli pinel čistili su ispred svog praga – okućnicu Trga sv. Barbare, kao i predstavnici vrtića koji su čistili okolica vrtića “Zlatna ribica”. Osnovna škola Kostrena osim okolice škole čistila je i zelene površine uz šetnicu, a UDVDR Kostrena i udruga Škripac čistili su Ivanje.




Udruga Penko čistila je na potezu od zavoja prema Žurkovu do uvale Žurkovo, a TZ Kostrene i Sportska zajednica Kostrene čistile su okoliš sportske dvorane.