Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. veljače 2019.
Ispis članka: Učenici primorsko-goranskih srednjih škola školske klupe zamijenili saborskim - Novi List

NoviList.hr

Učenici primorsko-goranskih srednjih škola školske klupe zamijenili saborskim

Simulirana sjednica Sabora

4. lipanj 2018 22:47

Napisao: Ingrid Šestan Kučić

U saborske kulpe danas su sjeli učenici Gimnazije Eugena Kumičića, Prve sušačke hrvatske gimnazije te Prirodoslovne i grafičke škole pod vodstvom profesorica Sare Meszaroš, Ljubice Božić i Željke Travaš

Učenici se upoznavali sa zakonima

RIJEKA  Učenici primorsko-goranskih srednjih škola su sudjelovali na 6. simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora na kojoj je tema rasprave bio Zakon o medijima.

Riječ je o projektu koji predstavlja dio kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja, a cilj projekta je doživljajno upoznati ulogu zakona i vladavinu prava u demokratskom društvu.

Učenike je dočekao predsjednik Sabora, Goran Jandroković, a učenici su istraživali Zakon i praksu u Hrvatskoj, ali i slične zakone u državama članicama EU-a te su proučili  postupak donošenja zakona, Poslovnik Hrvatskoga sabora i Ustav.

U saborske kulpe danas su sjeli učenici Gimnazije Eugena Kumičića, Prve sušačke hrvatske gimnazije te Prirodoslovne i grafičke škole pod vodstvom profesorica Sare Meszaroš, Ljubice Božić i Željke Travaš.  

Na jedan dan školske klupe saborskim zamijenili su učenici Prirodoslovne i grafičke škole: Jelena Devčić, Laura Butorac, Dominik Dražić, Jakov Depikolozvane, Dora Smaila, Leona Leko i Lucija Jović, iz Gimnazije Eugena Kumičića: David Benković, Aristella Ković, Petra Peloza i Uma Priskić, te iz Prve sušačke hrvatske gimnazije: Adrijan Štivić, Lucija Bistrović, Vedrana Rajaković, Katarina Brkljača, Tamara Žirovec, Leona Ostojić i Tessa Tomas.