Lider pobjedničke koalicije najavio političku suradnju u Saboru

Zoran Milanović: Vodit ćemo računa da budemo vlast i onih koji nisu glasali za nas

Portal Novilist.hr

Podrška je velika ali nije aspolutna. Imamo obveze prema svima, poštujemo tuđi svjezonator i naše političke suparnike, ne neprijatelje niti protivnike, kazao je Milanović



Dobro večer i hvala vam od srca,mi smo četiri stranke jedna vizija, jedan program za Hrvatsku.


Danas su nam građani dali povjerenja i šansu da vodimo Hrvatsku i naša odgovornost je ogromna, nećemo ih iznevjeriti obećajem to, potpuno svjestan onoga što govorim.Kampanja je iza nas, što je rečeno rečeno je i neka svatko za sebe analizira što je govorio i mislio i kakavog je to utjecaja imalo na građane. Uspjeli smo kod našeg programa okupiti velik broj građana, ali tu posao tek počinje.

Podrška je velika ali nije aspolutna. Imamo obveze prema svima, poštujemo tuđi svjezonator i naše političke suparnike, ne neprijatelje niti protivnike. Pozvat ćemo na suradnju sve one koijima je Hrvatska u srcu i koji imaju ideje, neće to raditi na prijetvoran način, nego potpuno otvoreno.


Ulazimo u EU, hvala svima koji su dali svoj doprinos, svim vladama pa i vladi koja sada odlazi. U EU nas čeka veliki izazov, šansa da se potvrdimo kao mala otvorena zemlja. Tu vidimo svoj veliku šansu, šansu da budemo uspješni, da razvijemo samopoštovanje, a to možemo samo temeljem rezultata. Hvala svima koji su sve ove godine radili za Hrvatsku. Hvala hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. To ne govorim kao puku stilsku političku figuru nego kao nešto u što vjerujemo, i Silvano, i Ratko i Nino, moji sjajni partneri u ovoj priči do sada.

U odnosima prema regiji, prema našim susjedima, gradit ćemo partnerske i prijateljske odnose. Onima koji nisu u EU iskreno ćemo pomagati da to sutra budu jer je to hrvatski interes.




Plaća za pošten rad. Mi smo stranke ljevice, na srcu su nam moderne progresivne vrednote, a da Hrvatska bude dobro i pošteno mjesto za život, da se u Hrvatskoj dobro živi. Želimo da u Hrvatskom saboru radimo skupa za Hrvatsku koliko to bude moguće.


Na kraju ćemo odluke donositi u ime Hrvatske, nećemo se pokrivati nikakvim alibijima ni izgovorima. Za naše uspjehe odgovorni smo mi, za naše greške odgovorni smo sami. Idemo na posao, možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati , ne smijemo iznevjeriti sve ljude koji su nam dali povjerenje, oni očekuju velike stvari od nas. Svima koji su nam dali podršku hvala, a onima koji nisu poručujem da ćemo svakog dana voditi računa da budemo i njihova dobra vlast.