Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Ispis članka: Visia Croatica: Građane jako zanima kupovina Imunološkog zavoda - Novi List

NoviList.hr

Visia Croatica: Građane jako zanima kupovina Imunološkog zavoda

Inicijativa za spas IMZ-a preplavljena pozivima

17. ožujak 2015 07:46

Napisao: Ljerka Bratonja Martinović

Visia Croatica, inicijativa za spas Imunološkog zavoda, objavila je jučer kako je IMZ preplavljen pozivima građana zainteresiranih da se uključe u akciju i pozvala sve koji žele uplatiti novac za kupnju Imunološkog, da to učine na šalterima bilo koje poslovnice Hrvatske poštanske banke ili bilo kojeg poštanskog ureda u Hrvatskoj

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

ZAGREB  Visia Croatica, inicijativa za spas Imunološkog zavoda, objavila je jučer kako je IMZ preplavljen pozivima građana zainteresiranih da se uključe u akciju i pozvala sve koji žele uplatiti novac za kupnju Imunološkog, da to učine na šalterima bilo koje poslovnice Hrvatske poštanske banke ili bilo kojeg poštanskog ureda u Hrvatskoj.

  Kako stoji na web-stranicama Visie Croatice, minimalni iznos uplate je 100 kuna, a može se uplatiti na spomenutim lokacijama općom uplatnicom uz navođenje OIB-a.

Osim toga, građani koji uplate novac za Imunološki, moraju popuniti pristupnicu komanditnom društvu Visia Croatica i dostaviti je poštom, telefaxom ili e-mailom na adresu inicijative.

Od njih će dobiti potvrdu u kojoj im se jamči da će se uloženi novac utrošiti isključivo u kupnju dionica Imunološkog zavoda te da će im u slučaju da Vlada ne prihvati njihovu ponudu, uplaćeni iznos biti vraćen u roku od 30 dana.

Povrat novca bit će upitan jedino u slučaju da Vlada ponudu Visie Croatice prihvati kao najpovoljniju, a Visia Croatica ne uspije u ugovorenom roku prikupiti i uplatiti iznos od najmanje 100 milijuna kuna za obnovu proizvodnje u IMZ-u.

U tom slučaju, stoji u potvrdi, uplaćeni iznos odnosno članski ulog smanjit će se razmjerno njegovoj visini u odnosu na visinu ponudbenog jamstva od 500.000 kuna, koje u takvom slučaju zadržava Vlada.

  Visia Croatica jedan je od četiri potencijalna ponuditelja za kupnju dionica IMZ-a, a početkom ožujka pozvala je građane i poduzetnike da se uključe u akciju s ciljem očuvanja ove državne tvrtke od privatizacije.