Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. studenoga 2019.
Ispis članka: Riječani će kišobrane trebati svakodnevno. Donosimo detaljnu prognozu za idući tjedan - Novi List

NoviList.hr

Riječani će kišobrane trebati svakodnevno. Donosimo detaljnu prognozu za idući tjedan

Vremenska prognoza

6. travanj 2019 07:17

Napisao: P. N.

Foto Sergej Drechsler

DHMZ za danas najavljuje djelomice sunčano i u većini krajeva suho. Uz više oblaka još se mjestimice očekuje malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u prvom dijelu dana u Slavoniji i Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar većinom slab, a duž obale slabo do umjereno jugo, ujutro ponegdje istočnjak i bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Od nedjelje slijedi pravo proljetno vrijeme - izmjenjivat će se kiša i sunčana razdoblja, ali će ostati relativno toplo. Promjenjivo će biti i na Jadranu gdje će od početka tjedna zapuhati jako jugo. 

U Rijeci će danas biti sunčano s temperaturom do 15 stupnjeva Celzijusa.  U nedjelju će u poslijepodnevnim satima biti nekoliko pljuskova, a i idući tjedan će vam svakodnevno trebati kišobrani. U ponedjeljak će kiša padati ujutro i navečer, s dnevnim maksimumom temperature od 16 stupnjeva. Slično promjenjivo vrijeme ostaje do petka, uz blagi pad temperature.

U središnjoj Hrvatskoj danas neće biti padalina, a temperatura će biti ugodnih 17 stupnjeva. Kiša također počinje u nedjelju poslijepodne i ne prestaje cijeli tjedan. Najviše će je biti sredinom tjedna. 

Kiše će nakon sunčanog vikenda biti i u Dalmaciji, no tamo DHMZ predviđa pauzu od padalina u utorak i srijedu. No već od četvrtka opet će svakodnevno biti pljuskova.