Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2019.
Ispis članka: Premier Plenković kaže da su transkripti o Agrokoru orkestrirani napad na Vladu. Novinare pozvao da pitaju "pitalice u mobitelima" - Novi List

NoviList.hr

Premier Plenković kaže da su transkripti o Agrokoru orkestrirani napad na Vladu. Novinare pozvao da pitaju "pitalice u mobitelima"

Ne želi konkretno

23. kolovoz 2018 17:44

Napisao: HINA

Ovo sve je orkestrirano na prvi dan vlade, u krizi Uljanika, nastavno na krizu s ministrom Kujundžićem, dodao je premijer

Foto Marin Aničić

ZAGREB Premijer Andrej Plenković nije u četvrtak želio konkretno odgovoriti na pitanja vezana za najnovije transkripte o Agrokoru, nego je ustvrdio da se radi o »orkestriranom napadu na vladu«.

»Ovo sve je orkestrirano na prvi dan vlade, u krizi Uljanika, nastavno na krizu s ministrom Kujundžićem«, dodao je.

Ni na ustrajanje novinara premijer nije dao odgovore na pitanja proistekla iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić istražiteljima.

»Sve sam vam to puno puta odgovorio, ali vi imate te pitalice u mobitelima pa ih pitate«, rekao je.

N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić Uskoku nakon kaznene prijave Živog zida doznaje da su premijer Andrej Plenković i vrh HDZ-a od početka bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija.