Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Ispis članka: Ponovno gori u Dalmaciji: Zračne snage gase požar kod Šibenika - Novi List

NoviList.hr

Ponovno gori u Dalmaciji: Zračne snage gase požar kod Šibenika

Vatrena stihija

22. kolovoz 2018 17:32

Napisao: HINA

Ponovno gori u Dalmaciji: Zračne snage gase požar kod Šibenika

 Protupožarne zračne snage OS RH s jednim kanaderom i dva Airtractora u srijedu gase požar na području Rasline kod Šibenika, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. 
Uz ovaj požar pilot Airtractora je tijekom današnjeg protupožarnog izviđanja uočio i uključio se u gašenje požara na području Privlake kod Nina u Zadraskoj županiji te je na požarište izbacio sedam vodenih bombi.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne su snage do danas sudjelovale u gašenju 46 požara (17 u Zadarskoj, 14 u Splitsko-dalmatinskoj 13 u Šibensko-kninskoj i po jedan u Dubovačko-neretvanskoj i Istarskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedena su i 46 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS »Skylark I«) za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.
Protupožarne zračne snage OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 250 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5 700 tona vode, te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca do požarišta.
Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11. i 12. kolovoza) s ukupno 103 pripadnika, navode iz MORH-a.