Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Ispis članka: PREDRAG MATIĆ 'SDP-u bi trebalo šest mjeseci intenzivnog team buildinga' - Novi List

NoviList.hr

PREDRAG MATIĆ 'SDP-u bi trebalo šest mjeseci intenzivnog team buildinga'

Predsjedništvo SDP-a ima sjednicu

5. siječanj 2018 17:22

Napisao: HINA

Osim aktualne političke situacije, Predsjedništvo bi na sjednici trebalo raspravljati i o svome rejtingu koji je u prosincu iznosio 18,9 posto, što je najniži rejting u zadnje tri godine

PREDRAG MATIĆ 'SDP-u bi trebalo šest mjeseci intenzivnog team buildinga'

SDP-u treba šest mjeseci intenzivnog team-buildinga, ocijenio je u petak uoči sjednice Predsjedništva stranke njegov član i saborski zastupnik Predrag Matić.

SDP bi idući petak i subotu u Ogulinu trebao održati svojevrsni team-buliding, odnosno sastanak članova proširenog Predsjedništva stranke i saborskog Kluba zastupnika. Matić je potvrdio svoj dolazak, ali i najavio da će na Predsjedništvu predložiti da se druženje odgodi s obzirom na informacije da veliki broj zastupnika zbog odlaska na skijanje i različitih obveza ne može doći.

Osim aktualne političke situacije, Predsjedništvo bi na sjednici trebalo raspravljati i o svome rejtingu koji je u prosincu iznosio 18,9 posto, što je najniži rejting u zadnje tri godine.

Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić uoči sjednice je kazao kako smatra da to nije toliko alarmantno koliko se želi prikazati u medijima te smatra da će »stvari biti puno bolje« kada završe unutarstranački izbori i izrada novog statuta i programa stranke.

»Nije to toliko alarmantno kao što se želi prikazati, no to ne znači da se ne trebamo zamisliti nad onim što se zbiva«, rekao je.

Upitan o odgovornosti vodstva stranke za takav rejting, pa tako i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, kazao je kako su odgovorni svi, ovisno o razini odlučivanja.

Novinari su Fabijanića pitali i kako gleda na kritičke istupe SDP-ovog saborskog zastupnika Miranda Mrsića na račun čelnika SDP-a, a on kaže kako se Glavni odbor o tome itekako očitovao. »A druga je stvar koliko se želi dati težina određenim, po meni, ne baš relevantnim izvorima informacija«, dodao je.

Ponovio je da je očekivao stagnaciju rejtinga s obzirom na unutarstranačke izbore i pisanje novog programa. »I postoji živa polemika u medijima koja sigurno, ovisno se o tome kako se komunicira, ne pridonosi rejtingu, pa na primjer ni takvi istupi kao Miranda Mrsića. Kad završi ustroj i izrada programa vidjet će se da će stvari biti puno bolje «, ocijenio je.

Na Predsjedništvu bi se trebalo raspravljati, neslužbene su informacije, i o situaciji u stranačkim organizacijama u Vukovaru te Splitu, kao i o predstojećoj Konvenciji stranke koja bi trebala biti krajem mjeseca ili početkom veljače.

U Vukovaru je za predsjednika gradske organizacije izabran Željko Sabo koji ima pravomoćnu presudu za pokušaj političkog podmićivanja, a čelnik splitske gradske organizacije Goran Kotur suočen je s optužbama za nasilje prema stranačkoj kolegici.