Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
12. prosinca 2018.
Ispis članka: OVO POSTAJE SVE LUĐE S programa HRT-a skinut i Grlićev film "Ustav Republike Hrvatske" - Novi List

NoviList.hr

OVO POSTAJE SVE LUĐE S programa HRT-a skinut i Grlićev film "Ustav Republike Hrvatske"

Radikalna desnica uređuje program

12. siječanj 2018 11:03

Napisao: Jasmin Klarić

Ovo skidanje filma s programa dolazi nekoliko sati nakon što je grupa od nekoliko desetaka branitelja i udovica prosvjedovala ispred Prisavlja nezadovoljna činjenicom što će se "Ministarstvo ljubavi" ipak emitirati, makar i u noćnom terminu

Foto Robert Anić / PIXSELL

Skrivanje navodno nepoćudnih filmova na programu Hrvatske televizije po diktatu radikalne desnice se nastavlja. Nakon što je jučer, pod pritiskom udruga udovica branitelja i resornog ministra Tome Medveda, komedija "Ministarstvo ljubavi" pomaknuti s 21 sat u tzv. "porno-termin" u 23.20, s programa je jutros u potpunosti izbačen film "Ustav Republike Hrvatske".

Iako je igrani film Rajka Grlića koji se bavi odnosom profesora koji je radikalni hrvatski nacionalist ujutro, a transvestit noću i njegovog susjeda Srbina kojemu pomaže položiti ispit iz poznavanja Ustava RH, još u osam sati jutros bio na programu HTV 2 za idući četvrtak, već oko deset sati ga je na tom mjestu zamijenila komedija Dalibora Matanića "Majstori", koja se ne bavi politički nabijenim temama.

Ovo skidanje filma s programa dolazi nekoliko sati nakon što je grupa od nekoliko desetaka branitelja i udovica prosvjedovala ispred Prisavlja nezadovoljna činjenicom što će se "Ministarstvo ljubavi" ipak emitirati, makar i u noćnom terminu. Na prosvjedu su ustvrdili da je ministar branitelja Medved pismeno tražio da se "Ministarstvo ljubavi" - ne emitira.

Još od jučer se kuloarima pronijela informacija da je zapravo pravi trn u oku ovom, radikalnom dijelu braniteljske populacije, "Ustav Republike Hrvatske" koji se trebao emitirati u četvrtak, 18. siječnja.

Kako se stvar jutros razvija, očito je da je ta priča bila u velikom dijelu istinita i da je vodstvo HRT (opet) popustilo pritisku i ignoriralo Ustav Republike Hrvatske. Ne film, nego prvi stavak članka 38. tog dokumenta: "Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli".

2316871