Veliki intervju

Milanović: ‘Ja ne pjevam jer ovo nije Ljubav na selu. Ovo je nešto ozbiljnije, a predsjednica nas samo sramoti’

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Svjestan sam svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam poštedjeti ljude svojih eskapada. Ovo nije "Ljubav na selu" nego nešto puno ozbiljnije, rekao je Milanović i objasnio zašto želi postati predsjednik



Zoran Milanović danas dao veliki intervju N1 televiziji, u kojem je uz ostalo komentirao česte pjevačke nastupe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.


– Svjestan sam svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam poštedjeti ljude svojih eskapada. Ovo nije “Ljubav na selu” nego nešto puno ozbiljnije, rekao je Milanović i objasnio zašto želi postati predsjednik.


– Nisam da to rutinski odradim. Gledao sam, promatrao, shvatio da nitko od ljudi koje bih možda i ja podržao kao kandidate nije išao dovoljno rezolutno i odrješito. Ako je vaše mišljenje da je u Hrvatskoj normalno, da sve to skupa fercera, onda se može nastaviti na način kako se događalo zadnjih 5 godina. U Hrvatskoj je najveći problem što HDZ ima monopol vlasti, paravlasti, duboke države i to je za Hrvatsku jako štetno i to vidim kao svoj poziv da to promijenim, rekao je Milanović.




– Predsjednik je dioničar jedne vrlo neopipljive, eluzivne kategorije, imaš autoritet i ugled ili ga nemaš. Ovo je za mene degradacija uloge, nazvao bih to cirkusom, kad ne bih imao respekta za cirkus. Ovo je jedna loša reality komedija i to treba dokinuti. Kad god je HDZ držao sve poluge u državi, Hrvatskoj nije bilo dobro. Imamo predsjednicu bez karaktera, predsjednicu bez identiteta, predsjednicu koja nas sramoti”, dodao je.


Priznao je da je u svojim istupima nekad znao biti hladan i grub, ali kaže da je “ne bečka, nego konfucijanska škola u odnosu na sadašnjeg premijera”. 


Komentirao je i činjenicu da predsjednica još uvijek nije službeno objavila da ide u kampanju.


– Ja sam emotivno i demonstracijski rekao da idem u kampanju. Ona je nekoliko puta spomenula da ide, ali je to šarada, život na selu. Neozbiljno. Nije fer da joj Škoro predbacuje da je nosila kave u ministarstvu. To sve pokazuje da članstvo u jednoj stranci otvara vrata raja, otvara vrata pandemonija, ruši atlase, sve, zaključio je Milanović u intervjuu za N1.