Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Ispis članka: MUP potvrdio: Uz 'Dinamo Zagreb', policajac je migrante tjerao da viču i 'Za dom spremni' - Novi List

NoviList.hr

MUP potvrdio: Uz 'Dinamo Zagreb', policajac je migrante tjerao da viču i 'Za dom spremni'

Neprimjerena komunikacija

12. ožujak 2019 19:23

Napisao: Portal Novilist.hr

Iz MUP-a ističu da je i povik Za dom spremni također bio "dio neprimjerene komunikacije policijskog službenika i zatečenih migranata"

Foto Screenshot

ZAGREB Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je u odgovoru na upit N1 kako je policajac migrante, osim Dinamo Zagreb, tjerao i da viču "Za dom spremni". Policajac koji ih je snimao udaljen je iz službe.

Iz MUP-a ističu da je i povik Za dom spremni također bio "dio neprimjerene komunikacije policijskog službenika i zatečenih migranata".

Taj dio komunikacije je također obuhvaćen inspiciranjem stručnog tima Ravnateljstva policije odmah po saznanju, odnosno u petak, 8. ožujka 2019. godine, a isti dan o događaju je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu.

S tim u vezi, Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja te će o svemu poduzetom i utvrđenom izvijestiti nadležno odvjetništvo u Karlovcu.

Protiv trojice policijskih službenika koji su sudjelovali u događaju nadležni rukovoditelji pokrenut će disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji, nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije, dok je policijski službenik koji je snimao i nedolično se ponašao na način da je neprimjereno komunicirao sa zatečenim osobama, rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe jer se disciplinska povreda ocjenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe.

U više navrata smo ponavljali naš stav oko nulte tolerancije na bilo kakva protupravna ponašanja policijskih službenika, stoga i ovakvo ponašanje osuđujemo, zaključuje MUP u odgovoru, javlja N1.