Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. rujna 2019.
Ispis članka: Grabar-Kitarović se oglasila: Evo što je rekla o kandidaturi i spekulacijama o odlasku u Bruxelles - Novi List

NoviList.hr

Grabar-Kitarović se oglasila: Evo što je rekla o kandidaturi i spekulacijama o odlasku u Bruxelles

Predsjednica RH

20. lipanj 2019 18:02

Napisao: Tihana Tomičić

Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno stranci čiji sam kandidat bila i prije pet godina, navodi se u objavi Ureda predsjednice

Kolinda Grabar-Kitarović / Foto: V. KARUZA

Ured predsjednice oglasio se, bez demantija,u povodu napisa La Soirea da se njeno ime spominje kao potencijalne kandidatkinje Europskih pučana za mjesto predsjednice Europske komisije.

Obraćanje je stavljeno u kontekst kandidature za Pantovčak te činjenice da je ona kandidat HDZ-a, dakle posredno i EPP-a: 

- Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno stranci čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači.

Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje, stoji u objavi.

 - To je za njih, neslužbeno se tumači, bila jedina moguća reakcija s obzirom da nije bilo službenih kontakata iz Bruxellesa, već je riječ samo o medijskim napisima.