Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ispis članka: TEŠKA NESREĆA U DUBROVNIKU U zračnoj luci srušio se manji zrakoplov, ima ozlijeđenih - Novi List

NoviList.hr

TEŠKA NESREĆA U DUBROVNIKU U zračnoj luci srušio se manji zrakoplov, ima ozlijeđenih

Pala Cessna

25. srpanj 2018 17:57

Napisao: HINA

Foto S. Drechsler

NOVO 19.00 U zrakoplovnoj nesreći koje se u srijedu popodne dogodila u dubrovačkoj Zračnoj luci u zrakoplovu austrijske cessne, osim pilota, bilo je dvoje putnika, a po prvim informacijama iz Hitne medicinske pomoći, jedna je osoba teže ozlijeđena s višestrukim prijelomima, ali vitalni organi nisu joj ugroženi, i dvije su osobe lakše ozlijeđena. 

Glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Davorka Bečić potvrdila je da je cessna koja se popodne srušila u dubrovačkoj Zračnoj luci privatni zrakoplov austrijskih registarskih oznaka koji je u Dubrovnik letio iz Graza.

Vatrogasci stigli brzo

Direktor dubrovačke Zračne luke Frano Luetić izjavio je kako se nesreća dogodila u 16,35 sati, kad je zrakoplov sletio južno od osnovne i rulne staze. »Tri su ozlijeđene osobe vozilom hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Dubrovnik. U najbržemu mogućem roku intervenirali su vatrogasno-spasilački timovi Zračne luke. O svemu su obaviještena državna tijela za istragu zrakoplovnih nesreća«, rekao je Luetić.
Dodao je kako je zbog nesreće Zračna luka kraće vrijeme bila zatvorena za promet, ali nije bilo većih poremećaja u redu letenja.

--------------------------

 Na dubrovačkoj Zračnoj luci poslijepodne se srušio manji zrakoplov tipa Cessna, a prema prvim informacijama ozlijeđene su tri osobe, među kojima ima i težih ozljeda.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o zrakoplovu registriranom u Austriji koji se prevrnuo kod slijetanja na zračnu luku iza 16,30 sati.

Zračna luka otvorena je za promet, a policija će na mjestu nesreće obaviti očevid.