Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
Ispis članka: I SLUŽBENO JE POTVRĐENO: Nasilnik Daruvarac će u nedjelju uistinu biti pušten na slobodu - Novi List

NoviList.hr

I SLUŽBENO JE POTVRĐENO: Nasilnik Daruvarac će u nedjelju uistinu biti pušten na slobodu

Do pravomoćnosti presude

6. veljača 2019 13:58

Napisao: P. N.

Pravomoćnost presude čekat će na slobodi, a sigurnosna mjera, prema kojoj se mora javljati policiji triput tjedno i dalje će ostati na snazi jer je određeno da traje do pravomoćnosti presude, pojasnio je Klarendić za televiziju N1.

foto: facebook

Darko Kovačević Daruvarac (31), koji je u Zadru brutalno pretukao djevojku u zbog toga na Općinskom sudu u Zadru početkom mjeseca nepravomoćno osuđen, u nedjelju će biti pušten da pravomoćnost presude čeka na slobodi. Potvrdio je to glasnogovornik zadarskog Općinskog suda Denis Klarendić.

- Budući da je Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora. Pravomoćnost presude čekat će na slobodi, a sigurnosna mjera, prema kojoj se mora javljati policiji triput tjedno i dalje će ostati na snazi jer je određeno da traje do pravomoćnosti presude, pojasnio je Klarendić za televiziju N1.

Kovačevićev odvjetnik Boris Radman, podsjeća N1, "odmah nakon izricanja nepravomoćne presude podnio je žalbu na rješenje o produljenju istražnoga zatvora, što je Županijski sud u Zadru usvojio te preinačio rješenje ograničivši, sukladno zakonu, trajanje istražnoga zatvora na maksimalnih mjesec dana".